Nieuws

Voor de derde keer brand in zendmast Rijswijk

In een zendmast in Rijswijk heeft voor de derde keer brand gewoed.
In een zendmast in Rijswijk heeft voor de derde keer brand gewoed. © Marco van Deick/Persbureau Heitink
RIJSWIJK - In een zendmast in Rijswijk (gemeente Buren) heeft voor de derde keer brand gewoed. In april en juni gebeurde dat ook al. Er was toen sprake van brandstichting.
De laatste brand was in de nacht van maandag op dinsdag. De hulpdiensten kregen rond 1.45 uur een melding van een buitenbrand aan de Veldweg ter hoogte van de Nieuwstraat. Het bleek te gaan om de zendmast.
Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.
Voor de derde keer brand in zendmast Rijswijk
Volgens een correspondent heeft de politie de grootste vlammen kunnen doven. De brandweer heeft het daarna overgenomen. Hoe groot de schade is, is niet bekend. Of er ook dit keer sprake is van brandstichting wordt onderzocht.
Tegen zendmasten bestaat hier en daar weerstand omdat 5G-technologie schadelijk zou zijn. Voor die claim ontbreekt echter wetenschappelijk bewijs. 

Weinig aandacht

Nederlandse telecombedrijven hebben zich verenigd in Monet. Van die organisatie wil directeur Rob Bongenaar zo weinig mogelijk over de brand zeggen: "We weten nog niet precies de oorzaak. En ik wil hier zo min mogelijk aandacht aan besteden."
Hij wil ook niks concreets zeggen over de beveiliging van zendmasten of de mast in Rijswijk: "Ik kan alleen zeggen dat al het mogelijke wordt bekeken. Verder wil ik daar niets over zeggen."

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!