Nieuws

Allememaggies! John en Guus betalen 24.000 euro voor Bassie en Adriaan-auto

Guus in de Bassie en Adriaan-auto.
Guus in de Bassie en Adriaan-auto. © Omroep Gelderland
HUISSEN - John en Guus uit Huissen zijn Bassie en Adriaan-gek. Het aanbod om een Bassie en Adriaan-auto te kopen voor 24.000 euro, konden ze dan ook niet laten liggen. "Het kostte wat, maar een lach op het gezicht is onbetaalbaar", volgens John. En die uitspraak sluit mooi aan bij de filosofie van die clown en die acrobaat: wat er ook gebeurt, altijd blijven lachen...
De wagen is uit 1984, '36 lentes jong'. "Je moet er een kleine beperking voor hebben", erkent John. "Daar zijn we ons van bewust."
Bekijk de beelden. De tekst gaat eronder verder. 
Allememaggies! John en Guus betalen 24.000 euro voor Bassie en Adriaan-auto
De vorige eigenaar van de auto kende de Huissenaren, omdat ze hem eerder een van de serie bekende 'Robin de robot' verkochte. "Toen hij belde, dachten we: pakken", vervolgt John. "Als kind was ik al helemaal gek van Bassie en Adriaan en dat is een beetje doorgegaan." En zo is inmiddels bijna alles voor Bassie, eh... John.
De Bassie en Adriaan-auto met Robin de robot
De Bassie en Adriaan-auto met Robin de robot

Nu nog een caravan

Hij heeft de originele Robin al en nu dus samen met Guus ook nog eens de auto. Drommels, drommels en nog eens drommels! "Ja, alleen een caravan hebben we nog nodig en dan is het helemaal compleet", droomt hij alvast vooruit. Maar voorlopig blijft dat dus nog een idee voor tijdens het bekijken van de binnenkant van zijn ogen. Met carnaval zijn de heren al wel in 'het echte' Bassie en Adriaan-kostuum te vinden.
Het kopen van een bijzondere auto, dat doen ze trouwens niet voor het eerst. "We hadden een mooie Italiaanse tuktuk", vertelt Guus. "Ook hebben we een Kever gehad, de Herbie-uitvoering. Zo doen we wel vaker gek. Als we maar lol hebben, dat is het belangrijkste."