Gemeente Ede

Sem Rijnhout (16) kreeg de baard in keel en wint NK Burlen wéér

Winnaar Sem Rijnhout.
Winnaar Sem Rijnhout. © Omroep Gelderland
OTTERLO - Hij mag zich nationaal kampioen burlen noemen. En voor de 16-jarige Sem Rijnhout uit Apeldoorn is dat niet de eerste keer. Won hij de titel in 2013 nog zónder, zondag deed hij dat in Otterlo mét de baard in de keel.
Voor het achtste keer probeerden de deelnemers aan het NK Burlen zo goed mogelijk de brul van een bronstig hert na te doen. September is de tijd waarin het burlen van de mannelijke herten op de Veluwe vaak te horen is. Daarmee proberen ze vrouwtjes te lokken en indruk te maken op andere mannetjes.
Zeven jaar geleden won Sem Rijnhout het NK Burlen al eens, toen op de indrukwekkend jonge leeftijd van negen jaar. "Toen besloot ik al het nog eens te proberen als ik de baard in de keel had. Het voelt heel goed om nu weer te winnen."
Kijk en luister hieronder naar Sem. De tekst gaat eronder verder
Sem Rijnhout (16) kreeg de baard in keel en wint NK Burlen wéér
Aan het NK Burlen in Nationaal Park De Hoge Veluwe in Otterlo deden zaterdag 15 deelnemers mee. Op een podium lieten zij hun versie van een burlend hert horen. Er was in verband met de coronamaatregelen plek voor maximaal 250 toeschouwers.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!