Nieuws

Aantal coronabesmettingen Silvolde stijgt naar 21

Het sportpark van Silvolde.
Het sportpark van Silvolde. © Omroep Gelderland
SILVOLDE - De situatie omtrent het aantal coronabesmettingen in Silvolde is volgens de gemeente Oude IJsselstreek gestabiliseerd. Gemeente en de GGD Noord- en Oost-Gelderland melden donderdag dat het aantal positieve tests is opgelopen tot 21, maar de uitbraak lijkt ingedamd.
De GGD heeft voor bron- en contactonderzoek 300 mensen benaderd, terwijl 173 mensen in thuisquarantaine zitten. “Er is duidelijk sprake van een enorme corona-uitbraak in Silvolde. Dat baart zorgen en laat zien dat we nog lang niet van het virus af zijn en dat we waakzaam moeten zijn”, zegt burgemeester Otwin van Dijk over de uitbraak.
Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.
Volgens de burgemeester is een aantal besmettingen terug te leiden naar Sportclub Silvolde. De stelling dat de corona-uitbraak niet met een feestavond bij de voetbalclub te maken heeft, wordt door de GGD ontkend. Van Dijk: “De feestavond kan, net als allerlei andere plekken waar mensen elkaar ontmoeten, ook een bijdrage hebben geleverd aan de verspreiding van het virus.”

Café 't Centrum

Hoewel het situatie stabiel lijkt te zijn, neemt Café ’t Centrum in Silvolde het zekere voor het onzekere. “Wij blijven uit voorzorg dicht tot en met 10 september”, aldus eigenaar Erik ter Voert. Burgemeester Van Dijk steunt dit besluit en roept inwoners op zich blij klachten te laten testen en in thuisquarantaine te gaan.

Zie ook: