Nieuws

Elektrische auto vliegt in brand, parkeergarage in Epe ontruimd

De brandweer is ter plaatse bij de parkeergarage.
De brandweer is ter plaatse bij de parkeergarage. © Luciano de Graaf
EPE - In een parkeergarage onder het Marktplein in Epe is dinsdagochtend brand ontstaan in een elektrische auto. Daardoor staat de hele parkeergarage vol rook. De hulpdiensten hebben de garage daarom afgesloten.
De sprinklerinstallatie in de parkeergarage trad in werking en doofde de autobrand. De brandweer die ter plaatse kwam deed vervolgens nog een nacontrole. Een woordvoerder van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland zegt dat over de oorzaak van de brand nog niets te zeggen is.
Bekijk de beelden. De tekst gaat eronder verder. 
Elektrische auto vliegt in brand, parkeergarage in Epe ontruimd
De parkeergarage stond daarna nog vol met rook. Het duurde tot ongeveer 13.30 uur voordat de brandweer alle rook via ventilatoren had afgedreven uit de garage. In overleg met de politie kunnen autobezitters wiens auto in de garage geparkeerd staat, hun voertuig daar weer uit rijden. 

Garage dicht, hekken ervoor

Vanwege herstelwerkzaamheden blijft de parkeergarage voorlopig gesloten. De gemeente heeft afzethekken bij de ingang geplaatst. Wanneer de garage weer open kan, is nu nog niet bekend.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!