Instellingen

Vijf keer Gelders goud op eerste dag NK Atletiek

Nadine Visser met Marije van Hunenstijn na de 100 meter.
Nadine Visser met Marije van Hunenstijn na de 100 meter. © ANP

UTRECHT - De eerste dag van het NK Atletiek in Utrecht is een groot succes geworden voor de Gelderse atleten met vijf keer goud en drie keer zilver.

Op de 5000 meter bij de mannen won Mike Foppen uit Nijmegen voor Frank Futselaar uit Arnhem. Op de 100 meter bij de vrouwen kwamen de nummers 1 en 2 ook uit Gelderland. Nadine Visser uit Arnhem, eigenlijk in eerste instantie hordenloopster, versloeg Marije van Hunenstijn uit Apeldoorn. 

Daniëlle Spek uit Apeldoorn ging aan de haal met het goud bij het hinkstapverspringen. Eerder op de dag won Anouk Vetter uit Arnhem al het verspringen bij de vrouwen en op dat onderdeel was Arnhemmer Antonny Ediagbonya de beste bij de mannen. Marijke de Visser uit Nijmegen pakte zilver op de 5000 meter.

Zondag is de tweede dag van het NK. Voor Gelderland jagen onder meer Dafne Schippers uit Oosterbeek en Thijmen Kupers uit Lengel op goud en ook Mike Foppen komt weer in actie op de 1500 meter. Nadine Visser is topfavoriet op de 100 meter horden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!