Nieuws

Airborne veteraan Wilf Oldham viert honderdste verjaardag

Wilf Oldham.
Wilf Oldham. © Omroep Gelderland
ARNHEM - De Britse oorlogsveteraan Wilf Oldham viert vrijdag zijn honderdste verjaardag. Oldham wordt op sociale media onder meer gefeliciteerd door voetbalclub Vitesse.
Oldham is vorig jaar toegetreden tot de Orde van het Britse Rijk. Dat is een erkenning voor Britten die een bijzondere prestatie leverden voor het Verenigd Koninkrijk. Oldham vocht in september 1944 mee tijdens de Slag om Arnhem.
Met zijn 99 jaar was Oldham toen meteen de oudste persoon die toetrad tot de bijzondere orde. Voluit mag de veteraan zich nu Member of the Most Excellent Order of the British Empire noemen.

Verloren slag om Arnhem

Oldham was een van de weinige militairen die er na de verloren slag om Arnhem in slaagden om de Rijn over te steken richting de Betuwe, naar gebied dat al in geallieerde handen was.
Na de oorlog kwam Oldham tientallen jaren lang niet meer in Arnhem, maar de laatste jaren is hij wel trouwe bezoeker van de jaarlijkse Airborne herdenkingen in Ede, Oosterbeek en Arnhem. Vorig jaar was hij er door ziekte echter niet bij.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!