Nieuws

Corona laait op in Wageningen door introductie, teststraat eerder open

Corona laait op in Wageningen door introductie.
Corona laait op in Wageningen door introductie. © Omroep Gelderland
WAGENINGEN - De GGD Gelderland-Midden opent de teststraat in Wageningen eerder dan gepland vanwege een hoog aantal coronabesmettingen in de stad. De GGD heeft in de plaats al drie clusters ontdekt die zijn terug te leiden tot de introductietijd van studenten.
De drie clusters van positief geteste personen bestaan uit zeventien jonge mensen. Daarnaast zitten nog eens zeventig studenten in quarantaine. Met deze studenten is volgens de GGD dagelijks contact. Zij moeten zich laten testen als ze klachten krijgen.

Introductie

Volgens de GGD zijn alle besmettingen opgedoken rond de introductie. Het gaat om huisgenoten, mensen die tijdens de introductie in een studentenhuis hebben geslapen en gasten van een studentenhuis. 
In tegenstelling tot bijna alle andere studentensteden besloot de organisatie in Wageningen om studenten toch zo veel mogelijk naar Wageningen te laten komen voor hun introductietijd. De anderhalvemeterregel moest wel worden gehandhaafd.
Naast de clusters zijn er ook een aantal individuele coronagevallen in Wageningen vastgesteld. Die hebben voor zover bekend geen relatie met de besmette studenten. De GGD zoekt dat nog wel verder uit.
Door de teststraat eerder te openen wil de GGD het inwoners zo makkelijk mogelijk maken zich te laten testen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!