Nieuws

Stille tocht in Arnhem voor doodgeschoten Naomi (35)

Onderzoek na de schietpartij.
Onderzoek na de schietpartij. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Vrienden van de 35-jarige Naomi die maandagavond omkwam bij een schietpartij in Arnhem, houden zaterdagavond een stille tocht. Dat vertelt een van de organisatoren. Hij verwacht 200 tot 250 deelnemers.
De vrouw is neergeschoten bij een flat aan de Floriszstraat in Arnhem. Ze werd in 'zorgwekkende toestand' naar het ziekenhuis, waar ze uiteindelijk bezweek aan haar verwondingen.

'Ze heeft een herdenking verdiend'

"Het was een vriendin van ons. Ze heeft een herdenking verdiend", legt de organisator uit. "Ook voor haar twee achtergebleven dochters van 6 en 9 jaar. Nadat ik gepraat had met de meiden, heb ik zitten huilen." Hij geeft ook aan dat bij de stille tocht een inzamelingsactie voor de meisjes wordt gehouden. Ook worden speelgoed en kleding voor hen ingezameld.
Voor de stille tocht wordt er zaterdag om 19.30 uur verzameld bij het MFC Presikhaven. Van daaruit lopen de deelnemers naar de Floriszstraat. "Daar worden bloemen gelegd en kaarsjes aangestoken. Ik ben ook bezig met siervuurwerk."
Volgens de organisator zijn er op Facebook nu al 150 aanmeldingen voor de stille tocht. Ook zijn er 80 à 90 geïnteresseerden en is het bericht zo'n 100 keer gedeeld. "Haar vriendengroep uit Brabant komt waarschijnlijk ook. Ik roep iedereen op om witte rozen mee te nemen", besluit de organisator.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!