Instellingen

Kermis in Nijmegen gaat door, als de coronaregels worden nageleefd

Burgemeester Hubert Bruls van de gemeente Nijmegen.
Burgemeester Hubert Bruls van de gemeente Nijmegen. © ANP
NIJMEGEN - Het streven is dat de kermis in Nijmegen gewoon mag doorgaan, met inachtneming van de coronamaatregelen. Verder moet elke gemeente voor zichzelf beslissen. Dit heeft burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen, voorzitter van het Veiligheidsberaad, dinsdag gezegd in een gesprek met kermisexploitanten.
Bruls had dinsdag een gesprek van zo'n vijf kwartier met een tiental kermisexploitanten, nadat enkele honderden exploitanten met hun vrachtwagens het centrum van Nijmegen in wilden trekken. De burgemeester gaf aan daar onaangenaam door verrast te zijn en gaf aan dit geen juiste handelswijze te vinden.
De vertegenwoordigers van de exploitanten hebben vervolgens hun zorgen geuit over de vele kermissen die in het land niet doorgaan. Burgemeester Bruls: "Ik begrijp de zorgen van de kermisbranche heel goed, maar heb tegelijkertijd ook te maken met allerlei beperkende maatregelen."
Bruls gaf wel aan dat hij als voorzitter van het Veiligheidsberaad niet beslist over het al dan niet doorgaan van kermissen in het land, maar dat dit de bevoegdheid is van de lokale overheden op advies van veiligheidsregio's. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!