Gemeente Culemborg

Vrouwen pikken 's nachts bootje omdat pont niet meer vaart

Het bootje dat de vrouwen meenamen.
Het bootje dat de vrouwen meenamen. © politie Culemborg
CULEMBORG - De politie Culemborg dreigt beelden online te zetten van twee jonge vrouwen die op 4 juni een bootje stalen nadat ze 's nachts de laatste pont hadden gemist. Het duo heeft twee weken de tijd om zich te melden.
Volgens de politie wilden de twee rond 1.30 uur in Schalkwijk de pont pakken naar Culemborg. Maar die voer niet meer, dus besloten de vrouwen zelf naar de overkant te varen. Ze stapten in een bootje en namen ook twee zwemvesten, een bezem en een schep van de pont mee omdat ze geen peddels hadden.

Boot zwaar beschadigd

De vrouwen bereikten Culemborg en lieten daarna de boot achter in het water. Het vaartuig werd de volgende ochtend teruggevonden op de bodem van de Lek. Hij was zwaar beschadigd. 
De vrouwen zijn tijdens hun actie gefilmd door bewakingscamera's. De een droeg haar (donker)blonde haar in een laag knotje en had een zwart rokje met twee witte strepen op de zijkant aan. Verder had ze een donker schoudertasje en een blauwe plastic tas van Albert Heijn bij zich.
De ander had blond haar in een paardenstaart en droeg een kort leren jasje, een donkere spijkerbroek en sneakers. De vrouwen reden op een gele fiets, model cruiser met een krat voorop.
Als ze zich niet bij de politie melden, worden de beelden online gezet.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!