Nieuws

Geen enkel bedrijf wil de Valleilijn gaan runnen vanwege corona

Geen enkel bedrijf wil de Valleilijn gaan runnen vanwege corona.
Geen enkel bedrijf wil de Valleilijn gaan runnen vanwege corona. © Omroep Gelderland
EDE - Niemand wil de Valleilijn runnen. De aanbesteding voor de regionale treindienst tussen Ede/Wageningen en Amersfoort heeft geen inschrijvers opgeleverd.
Volgens de provincie Gelderland, die de aanbesteding uitschreef, komt dat door de coronacrisis. Vervoersbedrijven lijden grote verliezen omdat de reizigers zijn weggelopen en vrezen voor de toekomst, aldus de provincie.
De Valleilijn is een zeer populaire verbinding tussen Gelderland en de Randstad. De lijn wordt tot december 2021 verzorgd door Connexxion. Daarna loopt de concessie af. Nu de aanbesteding geen nieuwe vervoerder heeft opgeleverd gaat de provincie een noodconcessie voorbereiden, zodat de verbinding na 2021 wel in stand kan blijven.
Gelderland zag de problemen al aankomen. Daarom beloofde provincie een nieuwe vervoerder al 80 procent van de vervoersopbrengsten zolang de coronamaatregelen nog van kracht zijn. Maar die overbruggingsmaatregel haalde geen enkel bedrijf over de streep.
De trein blijft voorlopig dus rijden, maar de toekomst is nu wel zeer onzeker. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!