Gemeente Nijmegen

Muzikanten terug naar school in Nijmegen, want hoe ga je aan de slag in coronatijd?

NIJMEGEN - Muzikanten, producers en songwriters gaan deze dagen terug naar de schoolbanken. In de voormalige poptempel Doornroosje in Nijmegen leren ze op een speciale Summerschool de fijne kneepjes van het muziekvak.
Elf  jonge mensen uit Oost-Nederland gaan drie dagen in een muzikale bubbel. Op de Summerschool van muzikale broedplaats De Basis krijgen ze les van ervaren mensen uit het vak. Ze leren van alles: van het maken van muziek, tot hoe je je als muzikaal ondernemer ontwikkelt.
Om ze in hun bubbel te houden, verblijven ze 's nachts samen op een indoorcamping.
Kijk hier naar een reportage bij de Summerschool:

De juiste weg wijzen

Volgens Angela Verkuijlen van de Basis is het nodig om muzikaal talent te stimuleren: "Om te zorgen dat ze de juiste weg kunnen bewandelen om naar de top te komen." Het gaat daarbij volgens haar ook om muzikaal talent op te sporen en te zorgen dat ze weten wat er buiten hun eigen stad en regio te doen is.
Het moet er ook voor zorgen dat ze hun boterham in de muziek kunnen gaan verdienen: "De realiteit is wel dat mensen naast het muzikant zijn ook andere beroepen uitoefenen om hun geld te verdienen. En het kan wel, maar dan moet je wel weten hoe. Dan moet je jezelf ook blijven ontwikkelen en vooral niet stil blijven staan", aldus Verkuijlen.
Radiopresentator Nieke Hoitink in gesprek met Angela Verkuijlen:
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!