Nieuws

Jongeren slaags met politie bij uitslaande brand in Wezep

WEZEP - Bij een uitslaande brand in Wezep is afgelopen nacht een groep jongeren slaags geraakt met de politie. Dat gebeurde in de nacht van zaterdag op zondag na na 3.00 uur bij het Meidoornplein.
Volgens een videocorrespondent zijn er meerdere mensen aangehouden. Bij de brand ging een woning op de hoek van het Meidoornplein en de Cotoneasterstraat in vlammen op. De brand begon in de schuur en sloeg over naar de woning. Brandstichting wordt niet uitgesloten, de locatie is afgezet met schermen.
Tekst gaat verder onder video:
Jongeren slaags met politie bij uitslaande brand in Wezep
Tijdens het blussen kwamen meerdere groepen jongeren kijken. Toen de politie de groepen naar achter sommeerde - om zo meer werkruimte voor de brandweer te hebben - sloeg de vlam in de pan. De politie sloeg onder meer met wapenstokken, een jongere viel een agent van achter aan en trok hem naar beneden. De politie meldt zondagochtend dat er twee aanhoudingen zijn verricht. De politie spreekt van onacceptabel geweld.
De brandweer wist te voorkomen dat de brand nog een tweede woning in de as zou leggen. Zondag wordt onderzoek gedaan naar de oorzaak van de brand.
De schade van de brand is zondagochtend goed te zien. Van de schuur en het huis is weinig over. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!