Nieuws

Politie: brand in vrachtwagen Doesburg aangestoken, groot onderzoek

De vrachtwagen ging geheel verloren.
De vrachtwagen ging geheel verloren. © Roland Heitink
DOESBURG - De brand waardoor een vrachtwagenchauffeur donderdag in Doesburg ernstig gewond raakte, is vrijwel zeker aangestoken. Dat meldt de politie vrijdag.
De chauffeur lag 's nachts te slapen in zijn aan de Leigraafseweg geparkeerde voertuig toen de brand uitbrak. De man kon ontkomen en alarm slaan, maar raakte wel ernstig gewond. Buurtbewoners verleenden eerste hulp. Desondanks lag de chauffeur donderdag in coma in een Rotterdams ziekenhuis. Over zijn toestand kan de politie vrijdag niets zeggen.
De vrachtwagen ging compleet verloren. De vlammen sloegen nog over naar het dak van een naastgelegen pand. De brandweer kon het vuur vervolgens wel blussen.
Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.
Brand vrachtwagen aangestoken, politie doet groot onderzoek

Groot onderzoek

Een Team Grootschalige Opsporing van de politie onderzoekt de zaak met 25 rechercheurs. Vrijdag is een buurtonderzoek gaande op het industrieterrein in Doesburg.

Getuigen gezocht

De politie is op zoek naar mensen die mogelijk iets hebben gemerkt of gezien van de brandstichting. Ook camerabeelden zijn welkom. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!