Gemeente Voorst

'Het is hier gewoon gevaarlijk', Wilpenaren willen stoep langs drukke weg

Wilpenaren willen stoep langs drukke weg.
Wilpenaren willen stoep langs drukke weg. © Omroep Gelderland
WILP - Even naar de snackbar of naar de tennisbaan lopen doe je in Wilp niet zomaar. Daarvoor moet je namelijk over de drukke Rijksstraagweg in het midden van het dorp. Als je gewoon over de stoep loopt kan dat prima. Alleen is er geen stoep.
"Mensen klagen erover. Zeker mensen met kinderen, die laat je hier ook niet alleen de weg over gaan", vertelt dorpscontactpersoon Gerrit Kroes in het programma Zomer in Gelderland. Bij de snackbar is wel een stukje stoep, maar die houdt al snel op. "Je kan geeneens richting het kruispunt lopen." Het zorgt voor ergernis bij de dorpsbewoners, maar ook voor bezorgdheid."
Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.
Wilpenaren willen stoep langs drukke weg: 'het is hier gewoon gevaarlijk' - Zomer in Gelderland

Provincie vindt het te rustig

Dorpscontactpersonen Gerrit en Guus Kroes (vader en zoon) hebben het al meerdere keren aangegeven bij de provincie. Ook met suggesties, zoals een verlengde stoep of een rotonde zodat de snelheid verdwijnt. "Ze zeggen dat er relatief te weinig verkeer overheen gaat", legt Guus uit.
Dat dat niet klopt, blijkt wel als er opnames worden gemaakt voor Zomer in Gelderland. Want op dat moment is het topdrukte op de weg. "Rustig dineren bij de snackbar zit er niet in."
Bekijk hieronder de hele uitzending van Zomer in Gelderland:
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!