Nieuws

Club in Beesd terecht dicht om drugs, zegt hoogste rechter

De entree van Club Rodenburg in Beesd.
De entree van Club Rodenburg in Beesd. © Omroep Gelderland
BEESD - Club Rodenburg in Beesd is in april vorig jaar terecht gesloten wegens drugshandel door bezoekers. Dat stelt de Raad van State. Dat de eigenaren aangeven dat ze zelf niet op de hoogte waren van drugshandel, doet volgens de rechters niet ter zake. Eerder gaf een lagere rechtbank de gemeente ook gelijk.
De club moest dicht nadat opsporingsambtenaren in september en november 2018 zagen hoe bezoekers drugs gebruikten en verhandelden. Het ging om XTC, speed en cocaïne. Bij het laatste bezoek werd buiten de club een verdachte aangehouden. In zijn auto vonden de ambtenaren diverse soorten drugs.
De eigenaren waren het niet eens met de sluiting en maakten bezwaar bij de gemeente West Betuwe. Die hield voet bij stuk, waarop de eigenaren naar de rechter stapten. Die oordeelde dat de gemeente juist handelde. De eigenaren gingen in hoger beroep bij de Raad van State, de hoogste bestuursrechter van het land.
De eigenaren zeiden zich niet bewust te zijn geweest van drugsverkoop in hun club en twijfelden aan verklaringen daarover. Toch vangen zij nu dus ook bot bij de Raad van State.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!