Nieuws

Christine steekt De Graafschap muzikaal hart onder de riem

Christine Hermsen uit Keijenborg.
Christine Hermsen uit Keijenborg. © Marcel te Brake
DOETINCHEM - Christine Hermsen uit Keijenborg heeft een speciaal lied gemaakt om De Graafschap een hart onder de riem te steken. De negentienjarige zangeres zingt in het lied 'Blauw Wit Hart' onder meer dat ze de sfeer op de tribune en de strijd binnen de lijnen mist.
Op de melodie van 'Kleur' van rapper Snelle uit Gorssel bezingt de Keijenborgse alles wat ze zo mist aan het voetbal in deze coronatijd. In maart werden alle competities stilgelegd en pas in september wordt er weer betaald voetbal gespeeld.
"Ik mis het voetbal ontzettend", zegt Christine. 'Ik kom er al vanaf mijn negende met mijn vader en mijn broertje. We zitten altijd in Vak 38. Ik koester die jeugdherinneringen op De Vijverberg."
Christine heeft geen commercieel doel met het lied. Al zou ze natuurlijk graag een keer voor de fans op De Vijverberg zingen. "Het is mijn doel om alle mensen van de club, de fans en de Achterhoekers een hart onder de riem te steken". Zou dat zaterdag geen optie zijn, op de middenstip bij de oefenwedstrijd tegen SC Heerenveen?  "Dat zou mooi zijn", reageert de zangeres, "maar dat is ook door de corona te lastig allemaal."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!