Nieuws

Exotische slang jaagt bewoners in Varsseveld stuipen op het lijf

De rattenslang is weer gevangen.
De rattenslang is weer gevangen. © News United/112-Achterhoeknieuws
VARSSEVELD - Een exotische slang heeft inwoners van Varsseveld zondagochtend de schrik van hun leven bezorgd. Het reptiel kroop door de tuin van een woning aan de Karel Doormanstraat.
Bekijk de beelden. De tekst gaat daaronder verder.
Exotische slang jaagt bewoners in Varsseveld stuipen op het lijf
De slang verdween al snel onder een container. Daar werd het dier uiteindelijk met behulp van een slangentang gevangen door de opgetrommelde dierenambulance.

Onschuldige rattenslang

De slang wordt overgebracht naar een reptielenopvang, waar het dier verzorgd gaat worden. Het gaat om een 'onschuldige rattenslang', vertelt Olette van der Werf van de Stichting Dierenambulance Doetinchem/Winterswijk.
Ze zegt wel vaker exotische slangen aan te treffen op plekken waar ze eigenlijk niet horen. "Dat gebeurt een paar keer per jaar. Mensen houden ze als huisdieren, maar doen de bakken niet goed dicht. Slangen kunnen de deur opendrukken en ontsnappen."
De dieren kunnen volgens haar soms tijden weg zijn. "Slangen rusten meestal als het koud is, dan zijn ze inactief. Maar bij deze temperaturen zijn ze op hun best." De eigenaar van de slang meldt zich bijna nooit meer, zegt zij.
"In het buitengebied tref je nog weleens een ringslang of adder aan, maar het is een vreemde gewaarwording als je in de bebouwde kom woont en zo'n slang ziet. En het is ook niet prettig in een tuin waar bijvoorbeeld kinderen kunnen lopen."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!