Nieuws

Ontsnapte kangoeroe Skippy na lange zoektocht gevangen in Herwen

Kangoeroe Skippy is weer veilig thuis.
Kangoeroe Skippy is weer veilig thuis. © Klazien Hebing
HERWEN - Het grote avontuur van kangoeroe Skippy zit erop. Het dier ontsnapte zondagavond of maandagochtend uit zijn verblijf in Elten, net over de grens in Duitsland, en hopte daarna dagenlang door de buurt. Vrijdag werd het dier eindelijk gevangen in Herwen.
Skippy begaf zich door Elten en Lobith, maar liet zich steeds niet vangen. Als iemand dichterbij kwam dan drie meter, ging het dier er snel vandoor.
Eigenaresse Klazien Hebing zegt dat voorbijgangers de kangoeroe vrijdagochtend spotten op de Herwensedijk, zo'n 5 kilometer van huis. De dierenarts werd er meteen bij gehaald en die slaagde erin Skippy van afstand te verdoven.

Skippy maakt het goed

Klazien is de tipgevers heel dankbaar, zegt ze. "Als ze een keertje in de buurt zijn, moeten ze maar langskomen. Dan staat de koffie voor ze klaar", belooft de blije eigenaresse.
En Skippy? Die maakt het heel goed. Hij is alweer aan het eten en komt op adem na zijn tocht door de buurt. Klazien zegt dat ze inmiddels maatregelen getroffen heeft om ervoor te zorgen dat het dier niet nog eens de benen neemt. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!