Gemeente Buren

Predikant Beusichem in het zonnetje en in de bloemen

Predikant Leendert Jan van Lingen.
Predikant Leendert Jan van Lingen. © Omroep Gelderland
BEUSICHEM - Van vetplantjes tot dahlia's en zelfgekweekte skavola; inwoners van Beusichem weten wel raad met een verzoek om plantjes voor het grasveld bij de St.Joannes de Doper kerk. Predikant Leendert Jan van Lingen is er maar wat blij mee.
Het programma Zomer in Gelderland ging langs in Beusichem. Daar klinkt waardering voor het werk dat Leendert Jan van Lingen de afgelopen maanden verzette. Als predikant was hij betrokken bij allerlei activiteiten om mensen in coronatijd een hart onder de riem te steken. "Mensen werden blij van de goede ideeën en aandacht", klinkt het.
Bloemen en plantjes voor de predikant in Beusichem. De tekst gaat eronder verder.
Bloemenpracht zet predikant Beusichem in het zonnetje - Zomer in Gelderland
Zelf blijft Van Lingen er nuchter onder en prijst hij vooral zijn dorpsgenoten. Kerkgangers staken volgens hem de koppen bij elkaar in een tijd waarin er geen diensten mogelijk waren. "Er waren oproepen voor hulp en mensen die juist hulp aanboden. We zijn bij elkaar gaan zitten en daarbij kwam veel creativiteit los." 
Maar de grote motor achter het geheel was volgens zijn gemeente toch echt de Beusichemse predikant. En die keek wel eens met lede ogen naar het gras om de kerk, dat toch echt wel een bloemetje kon gebruiken. De karrenvracht aan bloemen en planten, bij elkaar verzameld door inwoners van Beusichem, was dus meer dan welkom. Verrassend was het wel voor de predikant: "Ik ben beetje sprakeloos."
Kijk hier naar de hele uitzending:
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!