Nieuws

Buurt wil ernstig zieke Eva helpen aan geld voor operatie in Barcelona

Buurt wil ernstig zieke Eva helpen aan geld voor operatie in Barcelona.
Buurt wil ernstig zieke Eva helpen aan geld voor operatie in Barcelona. © stichting Geef Eva toekomst
EDE - Inwoners van de Edese wijk Enka komen in actie voor de 18-jarige Eva. Ze is ernstig ziek en kan alleen door een arts in Barcelona geopereerd worden. En die operatie wordt niet vergoed door de zorgverzekering, dus helpen buren de ouders van Eva met het bij elkaar brengen van 125.000 euro.
Bekijk de video over Eva. De tekst gaat daaronder verder.
Inwoners Ede in actie met crowdfunding voor zieke Eva
Al twee jaar ligt Eva vrijwel alleen maar op bed. Ze heeft CCI/AAI, een aandoening waarbij de bovenste nekwervels instabiel zijn en de hersenstam in de verdrukking zit. Ze kan geen prikkels zoals licht of geur verdagen.
In Barcelona zit een team dat gespecialiseerd is in dit soort operaties. En om de operatie te kunnen bekostigen hebben vrienden en buren de stichting 'Geef Eva toekomst' opgezet met een website voor de crowdfundingsactie. 
In de eerste paar dagen is er al een bedrag van meer dan 50.000 euro opgehaald. Woensdagavond werden er in de wijk Enka (waar Eva woont) flyers in de bus gedaan waarin buurtbewoners worden opgeroepen geld te doneren voor de operatie. De operatie staat al gepland op 14 september.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!