Nieuws

Kompaan 'Vegan Streaker' niet vervolgd voor inbraak in konijnenstal in Vragender

De konijnenboer vroeg om vervolging.
De konijnenboer vroeg om vervolging. © Flickr
VRAGENDER - De kompaan van de 'Vegan Streaker' wordt niet verder vervolgd voor de inbraak bij konijnenboer Henk Oonk in Vragender. De rechtbank houdt het bij een al opgelegde geldboete van 200 euro. Beide dierenactivisten werden op 10 oktober vorig jaar in de schuur van Oonk werd aangetroffen.
Oonk kon zich niet verenigen met de opgelegde straf en schreef een emotionele brief aan het Openbaar Ministerie, waarin hij een oproep deed de dierenactivist voor de rechter te brengen. De rechtbank heeft dat verzoek naast zich neergelegd en houdt het bij de geldboete.
Maar de kompaan van de  'Vegan Streaker', een Brabantse bestrijder van dierenleed, heeft ook een 'aantekening' gekregen; hij zal zich een volgende keer bij een soortgelijke inbraak wél voor de rechter moeten verantwoorden.

Nooddeur

De rechtbank vindt het beklag van Oonk onvoldoende voor vervolging omdat de dierenactivist via een nooddeur in de konijnenstal binnendrong en geen schade veroorzaakte. Bovendien werkte hij mee bij de aanhouding door de Oonk gealarmeerde politie. Ook maakte hij zich direct bekend.  
De 'Vegan Streaker' heeft voor de inbraak in Vragender een geldboete (500 euro) en een taakstraf gekregen en is daartegen in hoger beroep gegaan. Hij heeft zichzelf ondertussen aangegeven voor brandstichting bij een eendenslachterij in Ermelo, waar hij eind mei vrachtwagens in brand stak en zichzelf per ongeluk ook. In die zaak heeft hij een volledige bekentenis afgelegd.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!