Gemeente Apeldoorn

Organisatie Terrastival gaat juridische strijd aan met gemeente

De politie kwam zaterdagavond ter plaatse om het Terrastival te beëindigen.
De politie kwam zaterdagavond ter plaatse om het Terrastival te beëindigen. © Luciano de Graaf
APELDOORN - Organisator Sander Camphuisen van het Terrastival overweegt een zaak aan te spannen tegen de gemeente Apeldoorn. Zaterdag zetten handhavers en politieagenten een streep door het festival op het voormalige Zwitsalterrein in de stad, omdat de geluidsnormen werden overschreden.
In aanloop naar het festival maakten Apeldoorn en Camphuisen afspraken over de maximale decibeluitstoot op het terrein. De gemeente wilde de muziek zacht hebben op de achtergrond, zodat mensen niet zouden gaan dansen - en daarmee het risico zouden lopen dichter bij elkaar te komen en het coronavirus te verspreiden.

11 decibel te veel

Tijdens het festival deed de gemeente enkele tests. Daarbij bleek dat er 61 decibel werd geproduceerd, waar 50 decibel het afgesproken maximum was. Vervolgens trokken de politie en handhavers op last van de gemeente de stekker uit het festival.
Camphuisen wil eerst het gesprek met de gemeente aangaan. "Ik wil kijken wat ze daarin te vertellen hebben. Daarna zullen wij, als daar niets uit komt, juridische stappen ondernemen. Wij hebben namelijk totaal niet de kans gehad om eerst gewaarschuwd te worden. De boel is zomaar dichtgegooid, terwijl dat niet gerechtvaardigd was", aldus Camphuisen.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!