Nieuws

Vrouw en kind gewond na crash auto en pick-up A1 Voorthuizen

De klap was groot, omstanders hadden de brand al geblust.
De klap was groot, omstanders hadden de brand al geblust. © Persbureau Heitink
VOORTHUIZEN - Bij een ernstig ongeval op de A1 ter hoogte van Voorthuizen zijn zaterdagavond twee gewonden gevallen. De weg was urenlang dicht. Een grote pickup truck botste achterop een auto met meerdere inzittenden. Een vrouw en een 4-jarig kind werden met letsel naar het UMC in Utrecht gebracht.
Bij het ongeval omstreeks 23:30 uur botste door onbekende oorzaak een grote pick-uptruck met aanhanger achterop een personenauto met daarin meerdere personen. Door de harde klap belandde de personenauto meer dan 150 meter verderop in de middengeleider, en daarna op de vluchtstrook. De personenauto vloog direct daarna in brand.

Omstanders blussen brand

Voorbijgangers wisten de brandende auto  al te blussen voordat de brandweer en zeker drie ambulances kwamen. Een vrouw uit de personenauto werd naar het UMC in Utrecht vervoerd. Een 4-jarig kind dat bij haar in de auto zat, raakte ook gewond.
De weg is uren onderzocht op sporen de de toedracht van het ongeluk kunnen uitwijzen. De A1 was daarvoor richting Amersfoort volledig afgesloten.
Politie en Rijkswaterstaat hebben het verkeer dat vast stond in de file teruggeleid naar de afrit bij Stroe. Op de rijbaan richting Apeldoorn moest een rijstrook worden afgesloten vanwege brokstukken op de linker rijstrook.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!