Gemeente Apeldoorn

Gemeente beëindigt Terrastival in Apeldoorn

De politie kwam ter plaatse om het Terrastival te beëindigen.
De politie kwam ter plaatse om het Terrastival te beëindigen. © Luciano de Graaf
APELDOORN - De politie en handhaving hebben zaterdagavond op de last van de gemeente een einde gemaakt aan een feest op het Zwitsalterrein aan de Vlijtseweg in Apeldoorn. Op het zogeheten Terrastival zouden de afspraken die de organisatie en de gemeente hadden gemaakt niet zijn nageleefd, zegt de gemeente.
Zo waren er 'duidelijke afspraken' over de hoeveelheid geluid die van het festival mocht komen. Uit geluidsmetingen bleek echter dat het maximum 'ver overschreden werd', stelt Apeldoorn.
Met het gedrag van de bezoekers van het Terrastival had de beëindiging niets te maken, zegt wethouder Wim Willems. De politie en handhaving gaven de aanwezigen, naar schatting enkele honderden mensen, tot 19.45 uur de tijd om het terrein te verlaten. Daarna werden de laatste mensen weggestuurd. 

Terrein wordt afgebroken

De actie werd gehouden op last van de locoburgemeester van Apeldoorn, in samenspraak met de politie. De organisatie begon na de komst van de politie en handhaving aanwezige attributen op het terrein af te breken.
Het was de bedoeling dat het Terrastival zaterdag en zondag gehouden werd. De gemeente laat in een mededeling op Facebook echter weten dat de geplande activiteiten op zondag niet doorgaan. 
Was jij aanwezig op het Terrastival in Apeldoorn? We horen het graag. Omroep Gelderland is te bereiken via WhatsApp en via e-mail.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!