Nieuws

'Het is moeilijk fans in hun enthousiasme te remmen', zegt voorzitter na tik op vingers

GROESBEEK - Het publiek stond vorige week dinsdag te dicht op elkaar bij een oefenwedstrijd tussen De Treffers en De Graafschap in Groesbeek. Dat meldt voorzitter Theo Jochoms van De Treffers. De club heeft maatregelen genomen om herhaling te voorkomen.
Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.
'Het is moeilijk fans in hun enthousiasme te remmen', zegt voorzitter na tik op vingers
Er was te veel publiek, dat vooral op het terras bij de kantine te dicht bij elkaar kwam, zag een controleur van de veiligheidsregio. Theo Jochoms legt uit dat naleving van de coronamaatregelen niet altijd even eenvoudig is: "Het is moeilijk om supporters in hun enthousiasme te remmen. Mensen hebben een biertje gedronken en zoeken elkaar op."
De voorzitter zegt dat de club graag aan de regels voldoet, maar ook wat verbaasd is over de tik van de vingers van de veiligheidsregio. "Wij wisten niet dat er een waarnemer zou zijn die daar expliciet op zou letten."

Terras en kantine dicht

Bij nieuwe overtredingen volgt een boete of zelfs sluiting van sportpark Zuid, waar De Treffers speelt. Daarom nam de club vanavond al maatregelen tijdens een wedstrijd tegen TOP Oss. De kantine, het terras en het clubhuis bleven dicht. Bovendien moesten bezoekers de looprichting volgen.
Acht stewards hielden in de gaten of iedereen zich houdt aan de maatregelen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!