Nieuws

Beroemde kunstenaar maakt kunstwerk van afvalcontainers

Beroemde kunstenaar maakt kunstwerk van afvalcontainers.
Beroemde kunstenaar maakt kunstwerk van afvalcontainers. © Omroep Gelderland
DOESBURG - Het milieuparkje op het Burgemeester Keiserplein in Doesburg is omgetoverd tot kunstwerk. De beroemde plaatselijke kunstenaar Rosalie de Graaf heeft met een ontwerp van koikarpers de afvalcontainers verfraaid.
Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.
Beroemde kunstenaar maakt kunstwerk van afvalcontainers
"Ik wilde een soort effect creëren dat het lijkt alsof je een aquarium in kijkt. Gewoon iets geks, zodat mensen die langslopen even stilstaan", zegt Rosalie de Graaf over haar ontwerp op de afvalcontainers.
De Graaf vergaarde internationale bekendheid met een muurschildering van de zoenende presidenten Trump en Poetin, maar draait haar hand dus ook niet om voor kunst op de afvalcontainers. "De wethouder kwam naar mij toe met de vraag of ik iets kon doen met kunst en afvalcontainers. Er wordt hier namelijk veel afval gedumpt en dat is erg storend voor de buurtbewoners en het brengt ook kosten met zich mee", weet De Graaf.
Het kunstwerk heeft dus een functie, want het idee is dat met het mooier maken van de omgeving er minder afval wordt gedumpt. "Ik hoop dat ik hierdoor meer opdrachten krijg en ook andere gemeenten kan benaderen. Want als het werkt is het wel een leuke oplossing om de buurt verfraaien en afvaldumping tegen te gaan."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!