Gemeente Scherpenzeel

Van Barneveld tot Zwartebroek, alles is nu 'gemeente Scherpenzeel'

Het plaatsnaambord van Barneveld met de sticker 'gemeente Scherpenzeel'.
Het plaatsnaambord van Barneveld met de sticker 'gemeente Scherpenzeel'. © Omroep Gelderland
SCHERPENZEEL - Wie een willekeurig dorp in de gemeente Barneveld binnenkomt, zal toch even raar opkijken. Bijna alle plaatsnaamborden zijn voorzien van een sticker met daarop 'gem. Scherpenzeel'.
Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.
Van Barneveld tot Zwartebroek, alles is nu 'gemeente Scherpenzeel'
De groep Scherpenzeel Anoniem laat weten achter de actie te zitten. Het is een reactie op de herindeling met Barneveld. De provincie wil het kleinere Scherpenzeel laten samengaan met het grotere Barneveld, maar daar is niet iedereen blij mee. De actiegroep oppert nu om de dorpen van Barneveld juist onder de gemeente Scherpenzeel te laten vallen.
Heel serieus moeten we de actie niet nemen, stelt de anonieme actiegroep. "We willen gewoon een beetje vrolijkheid in de situatie brengen door dit soort dingen te doen."
Burgerinitiatief Scherpenzeel Zelfstandig zit in ieder geval niet achter de actie, stelt Jaap van Donselaar. "Wij vinden het een leuke actie, maar we weten ook niet wie hierachter zit. Dat zouden wij ook wel willen weten."

Geen sticker voor De Glind

Het heeft flink wat tijd gekost om de plaatsnaamborden te bestickeren. Van Barneveld zelf tot omliggende dorpen als Harselaar, Kootwijkerbroek, Terschuur en Zwartebroek, stuk voor stuk behoren ze nu ogenschijnlijk toe tot de gemeente Scherpenzeel.
Op het bord van De Glind is geen sticker te vinden, maar dat is niet omdat de actiegroep geen interesse in dat dorp heeft. "We hebben niet alle plaatsnaamborden van elke plaats gedaan, maar wel een groot gedeelte. Daarnaast is het ook mogelijk dat de stickers door iemand zijn verwijderd of dat ze eraf zijn gevallen", klinkt het.
De tekst gaat verder onder de foto:
De Glind ontsnapt aan de ludieke expansiedrift.
De Glind ontsnapt aan de ludieke expansiedrift. © Omroep Gelderland
De gemeente Barneveld zegt de ludieke actie te waarderen, omdat het is bedoeld 'om een maatschappelijke discussie aan te zwengelen'. "Aan de andere kant is het gewoon vandalisme, net als graffiti", zegt een woordvoerder.
De gemeente verzoekt de actievoerders om de stickers eind van deze week weer zelf te verwijderen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!