Gemeente West Betuwe

Adriaan schrijft aan iedereen in Heukelum lieve kaartjes

Adriaan van Steenis.
Adriaan van Steenis. © Omroep Gelderland
HEUKELUM - Een kaartje op je verjaardag, als je dierbare is overleden of een bezoekje als je ziek op bed ligt. Adriaan uit Heukelum zorgt ervoor. Hij weet van iedereen in de kleine stad de verjaardag, speciale gebeurtenissen en ook wanneer mensen zijn overleden. Hij houdt het allemaal bij en stuurt iedereen een lief kaartje. Het hele jaar door.
Vraag mensen in Heukelum welke inwoner we niet mogen missen, en ze zeggen Adriaan van Steenis. "Die man heeft geen plekje in mijn hart, maar een hele kamer. Hij is een vriend van iedereen en staat ook voor iedereen klaar", vertelt Hennie Nijhoff in het programma Zomer in Gelderland. Normaal gesproken stuurt Adriaan de kaartjes, maar nu worden de rollen omgedraaid. De inwoners van Heukelum schreven meer dan driehonderd kaartjes om Adriaan te verrassen.
Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.
Heel Heukelum krijgt lieve kaartjes van Adriaan, maar nu worden de rollen omgedraaid - Zomer in Gelderland

Bescheiden

Adriaan woont al veertig jaar in de stad. "Ik denk dat ik heel Heukelum wel ken", zegt hij lachend. Na werktijd bezoekt hij mensen. "Zieken en ouderen. Mensen die even een praatje willen maken." Als hij hoort dat mensen vinden dat je hem in Heukelum niet mag missen, is hij bescheidenheid zelve. "Er zijn er zoveel die je niet mag missen."
Zomer in Gelderland lokte hem naar het dorpshuis. Daar stond een verrassing te wachten. Ruim driehonderd kaarten lagen plots voor Adriaan. "Als je mij stil wil krijgen, moet je dit doen. Ik doe het niet om dit te krijgen, maar ik vind het heel bijzonder." Vervolgens werd hij door een grote groep Heukelummers met een applaus ontvangen.
Bekijk hieronder de hele uitzending van Zomer in Gelderland.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!