Gemeente Maasdriel

Toet-toet! Willem uit Hedel heeft zijn eigen scootmobielclub

Willem van Steenbergen.
Willem van Steenbergen. © Omroep Gelderland
HEDEL - Een stoet van zo'n vijftien scootmobiels met daartussen enkele fietsers. Elke twee weken trekt Willem eropuit met scootmobielclub de 'Krakende Wielen' uit Hedel. Samen met zijn vrouw zette hij de club op, en intussen zijn ze al met velen.
"We maken om de week een tourrit van rond de vijfentwintig kilometer", vertelt Willem van Steenbergen in Zomer in Gelderland. Onderweg maken ze een stop voor koffie, het liefst gratis. "We zorgen dat we ergens uitgenodigd worden." De club bestaat uit scootmobielrijders van alle leeftijden. De jongste is nog geen vijftig, en een deel is al boven de negentig jaar.
Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.
Toet-toet! Willem uit Hedel heeft zijn eigen scootmobielclub - Zomer in Gelderland

Scootmobiel in de sloot

Met de groep gaat ook begeleiding mee, op de fiets. Onder meer EHBO en iemand die kan reanimeren. "We hebben het al een keer meegemaakt dat iemand op de scootmobiel onwel werd. Die kwam in de sloot terecht", vertelt één van de vrijwilligers. "Het is allemaal goed afgelopen, dankzij de vrijwilligers."
De mensen gaan op pad in Hedel en de omgeving. Een begeleider: "We doen alles op ons gemak. Er zijn mensen van over de 90 die zeggen: 'Hier ben ik nog nooit geweest'. Hoe mooi is dat."
Bekijk hieronder de hele uitzending van Zomer in Gelderland:
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!