Gemeente Heumen

Nelly woont al 84 jaar in Heumen en ging nog nooit op vakantie

Nelly en Louis van Elferen.
Nelly en Louis van Elferen. © Omroep Gelderland
HEUMEN - Het wordt het mooiste plekje van Heumen genoemd: de boerderijtjes aan de Vosseneindseweg. In één van die boerderijtjes woont Nelly van Elferen (84) al haar hele leven. Blijkbaar dus op het mooiste plekje. "Daarom ga ik ook niet weg!"
Dat doet ze zelfs niet voor vakantie. "Mensen vragen wel eens, wanneer gaan jullie op vakantie?" vertelt Nelly in het programma Zomer in Gelderland. "Ik moet dan eerlijk bekennen, we zijn nog nooit op vakantie geweest. Nooit."
Wel ging ze een keer een dag weg met het zangkoor. "Dan denk ik: wat duurt dat nog lang. En dan moet je zo nodig daar ergens gaan eten. We willen dan gewoon naar huis toe."
Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.
Nelly woont al 84 jaar in Heumen en ging nog nooit op vakantie - Zomer in Gelderland
Nelly leerde haar man kennen in het dorp. Of het liefde op het eerste gezicht was? "Nou, dat weet ik niet. Hij kwam gewoon fruit brengen." Het stel woont nog steeds in hun boerderij aan de Vosseneindseweg. Of het Vosseneind, zoals het vroeger heette.
De oudste inwoner van Heumen is hij niet. "Maar in de straat wel", zegt Nelly's man Louis lachend. "Met mijn gedachten kan ik nog alles. Maar als ik het uit moet voeren niet. Maar ik leef voor mijn dieren."
Bekijk hieronder de hele uitzending van Zomer in Gelderland.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!