Nieuws

Vervangen wethouder is te duur, vindt Renkumse oppositie

Wethouder Jasper Verstand.
Wethouder Jasper Verstand. © Omroep Gelderland
RENKUM - De opgestapte Renkumse wethouder Jasper Verstand moet niet worden vervangen, vinden oppositiepartijen GemeenteBelangen, CDA en PRD. Dat kost te veel geld, menen zij. Ook zegt de oppositie dat het gemeentebestuur, gezien haar moeilijke financiële positie, financiële verantwoordelijkheid zou moeten nemen. Dat stellen de partijen in een brief aan D66, de partij van Verstand.
De partijen vinden dat een belangrijk signaal naar de inwoners. De gemeente zou de financiën niet met extra uitgaven onder druk moeten zetten. Hoewel Verstand uit eigen beweging opstapt, heeft hij recht op wachtgeld. In zijn geval drie jaar en twee maanden, weten de partijen. Zolang Verstand daar gebruik van maakt, lopen die kosten dus door.

230.000 euro

Daarbovenop zou het aanstellen van een nieuwe wethouder deze raadsperiode 230.000 euro kosten, rekenen zij voor. Bovendien zou ook die wethouder recht hebben op wachtgeld, mocht hij of zij na de verkiezingen niet terugkeren. "In een periode waarin letterlijk iedere euro telt."
Zonder Verstand blijven er drie wethouders over. En daarmee is de gemeente jarenlang goed uitgekomen, stellen de partijen. Zij roepen D66 dan ook op geen opvolger voor Verstand aan te dragen. Na de zomer willen zij met de overige partijen in debat over dit onderwerp.

Zie ook:

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.