Nieuws

Wehkamp-personeel staakt door, levertijden bij webwinkel lopen iets op

Verzenden van orders in het distributiecentrum van Wehkamp.
Verzenden van orders in het distributiecentrum van Wehkamp. © ANP
MAURIK - Medewerkers van het distributiecentrum van Wehkamp in Maurik hebben woensdag voor de derde dag op rij gestaakt. Door de stakingen lopen de levertijden van een klein deel van de bestellingen bij de webwinkel iets op, laat een woordvoerder weten.
Tientallen werknemers hebben het werk neergelegd, omdat het distributiecentrum in Maurik dichtgaat en de werknemers een beter sociaal plan willen. Woensdag hebben vrachtwagens zonder te lossen rechtsomkeert gemaakt, zegt FNV.
"Je ziet dat de staking effect begint te hebben. Deze medewerkers staan met hun rug tegen de muur. Zij doen dit liever niet", aldus bestuurder Ali Akalouch van de vakbond.

'Geen hinder voor klanten'

Wehkamp schat zelf in dat de gevolgen van de stakingen beperkt zijn, omdat het merendeel van de bestellingen vanuit Zwolle wordt verzonden. Vanuit Maurik worden alleen grotere artikelen verzonden en die vormen slechts een klein deel van de bestellingen.
"De levertijd van deze bestellingen loopt iets op", stelt een woordvoerder. De bezorgdata in de webwinkel houden volgens haar echter rekening met de huidige situatie, waardoor klanten geen hinder ondervinden.

Stakingen gaan door

Het personeel staakt volgens Akalouch donderdag gewoon door, zolang er geen akkoord ligt. "Afhankelijk van de ontwikkelingen wordt er ook vrijdag weer gestaakt."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!