Nieuws

Celstraf geëist tegen schennispleger in Eefde en Warnsveld

De man liet zijn geslachtsdeel zien.
De man liet zijn geslachtsdeel zien. © Regio8
EEFDE - Tegen een 61-jarige man is donderdag 15 maanden cel geëist voor het plegen van schennis bij huizen van vrouwen in het Achterhoekse Eefde en Warnsveld. De Eefdenaar wordt ervan verdacht in de tuin van twee vrouwen te zijn gaan staan, zijn geslachtsdeel te hebben laten zien en met een lamp beschenen te hebben en zich bevredigd te hebben.
De vrouwen waren op dat moment thuis en waren ongevraagd getuige van de handelingen van de verdachte. De man heeft zich volgens het Openbaar Ministerie van januari tot en met mei dit jaar schuldig gemaakt aan het plegen van schennis en inbreuk maken op iemand's persoonlijke levenssfeer.

Schennis in het openbaar

Ook wordt hij verdacht van het regelmatig in het openbaar tonen van zijn met een lamp beschenen geslachtsdeel. Dat zou zijn gebeurd van juli vorig jaar tot en met mei dit jaar op de Spoorhof in Eefde. Ook hier zou hij zich bevredigd te hebben. 

Inbraken

De man zou verder vorig jaar en dit jaar in Eefde en Warnsveld inbraken hebben gepleegd, waarbij onder andere vishengel en andere visbenodigheden werden buitgemaakt.
Van de geëiste straf van 15 maanden zijn er vijf voorwaardelijk. De rechter doet op donderdag 6 augustus uitspraak.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!