Achterhoek / Noord-Veluwe

Wandelen na borstkanker, maar ook voor Nicole geen Vierdaagse

Nicole Lentjes.
Nicole Lentjes. Omroep Gelderland © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Al zit het tegen in het leven, je moet altijd vooruit lopen. Het zou zomaar het motto kunnen zijn van Nicole Lentjes. Een stralende vrouw, 49 jaar, herstellende van borstkanker, en dit jaar vastbesloten de Vierdaagse te lopen. Tot corona roet in haar eten gooide. Presentator Harm Edens zocht haar op en liep een eindje mee.
De twee ontmoeten elkaar langs de Waal, waar anders. Daar vertelt de Nijmeegse haar verhaal: "Ik heb heel veel gewandeld het afgelopen jaar. Met vriendinnen, ook als ik alleen m'n hoofd leeg wilde maken, vooral langs de Waal. Je kunt daar op trapje zitten, dan kijk je mooi naar Nijmegen. Als ik er even doorheen zat, ging ik eerst de Waalbrug over, lekker in de wind. Jezelf herpakken".
Tekst gaat verder na de video:

Lopen voor borstkanker

Nicole Lentjes was eigenlijk nooit zo'n loper. Maar doordat zij ziek werd, kwam daar verandering in. Nicole: "Ik was 48 toen ik de diagnose borstkanker kreeg. Ik merkte onder lotgenoten dat vele vrouwen half 40 zijn. Ik dacht, dat kan toch niet! Als onderzoek op jongere leeftijd zou plaatsvinden, zou het eerder ontdekt worden". Aanleiding voor Nicole om voor Pink Ribbon te lopen, de belangengroep voor mensen met borstkanker.
Nicole vertelt verder: "Ik roep al 20 jaar dat ik een keer de Vierdaagse ga lopen, heb er vroeger voor geoefend, elke keer kwam het er niet van. Eerst kreeg ik een hernia, toen kinderen en nu wandel ik veel om op krachten te komen na chemo en dacht: nu ga ik het doen".