Instellingen

Gelderse zorgbureaus verdacht van vervalsing diploma's

Zorgpersoneel ging mogelijk aan de slag met vervalste diploma's. Foto ter illustratie: ANP
Zorgpersoneel ging mogelijk aan de slag met vervalste diploma's. Foto ter illustratie: ANP

ARNHEM - Twee Gelderse zorgbureaus hebben mogelijk diploma's en Verklaringen Omtrent Gedrag (VOG) vervalst. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM) woensdag. In verband daarmee zijn twee bedrijfspanden en een woning in onze provincie doorzocht

De twee bureaus lieten vermoedelijk personeel met valse diploma’s en VOG’s werken in zorginstellingen in de geestelijke gezondheidszorg en bij jeugdhulp. Om hoeveel mensen het gaat, is onderwerp van onderzoek. Dat ging van start in 2019, toen er aangiften kwamen over vervalste VOG’s. De aangiften waren afkomstig van de Dienst Justis. Dat is de officiële instantie die de verklaringen verstrekt.

Het onderzoek richt zich onder meer op de leidinggevenden van beide bedrijven. Zij maakten zich mogelijk schuldig aan valsheid in geschrift. Bij de doorzoekingen hebben medewerkers van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) en de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (ISZW) beslag gelegd op digitale gegevensdragers en administratie.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!