Nieuws

Wijnen, wijnen, wijnen kan nergens beter dan in Achterhoek

Wijnen, wijnen, wijnen kan nergens beter dan in Achterhoek.
Wijnen, wijnen, wijnen kan nergens beter dan in Achterhoek. © Pixabay
WINTERSWIJK - De Europese Commissie heeft de streek rond Winterswijk erkend als wijnregio. Wijnen uit dit deel van de Achterhoek hebben een zogeheten beschermde oorsprongsbenaming (BOB) gekregen.
Behalve twee rode en twee witte wijnen en een rosé, hebben ook een mousserende en twee dessertwijnen het BOB-etiket bemachtigd. De Achterhoekse bodem van leem en kalk en met een flinke humuslaag 'heeft een goede invloed op de volheid van de wijn', stelt de commissie.
En de zonnige dagen en wat koudere nachten in het uiterste oosten van Gelderland zouden een wat rijpere druif en frisse, fruitige wijnen opleveren.
BOB biedt streekproducten bescherming tegen namaak. Achterhoek-Winterswijk is de zesde streek in Nederland die de beschermde oorsprongsbenaming krijgt.
Wijnen uit het naburige Oolde zijn al beschermd. Dat geldt ook voor het Overijsselse Ambt Delden en drie wijngebieden in Limburg.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!