Nieuws

Zwarte Cross in Angeren was meer dan 'een simpel feestje'

Zwarte Cross in Angeren was meer dan 'een simpel feestje'.
Zwarte Cross in Angeren was meer dan 'een simpel feestje'. © ANP
ANGEREN - ''Meer dan een simpel feestje." Zo beschrijft de gemeente Lingewaard de mini Zwarte Cross die een vriendengroep in Angeren afgelopen weekend wilde houden. Toch wil de gemeente deze week alsnog met de groep in gesprek om samen de mogelijkheden te bespreken.
De gemeente vond dat er sprake was van een evenement omdat er op het 'festivalterrein' aan de Lodderhoeksestraat een kassa stond, omdat er versterkte muziek zou zijn én er een illegale camping was. Daarom kwam de gemeente met een verbod.
De organisatoren hadden veel tijd gestoken in de aankleding en hadden de buurt geïnformeerd. Maar een vergunning hadden ze niet aangevraagd voor wat naar eigen zeggen een vriendenfeest moest worden.

'Kassa was aankleding'

"Die caravan met het bord kassa was meer voor de aankleding. We hadden zeker geen commercieel doel", zegt mede-organisator Stijn Hermsen. "En er zou inderdaad versterkte muziek zijn, maar van een camping kun je nauwelijks spreken."
Hermsen is blij met het aanbod van de gemeente om samen te kijken naar wat er eventueel alsnog mogelijk is in Angeren. "Ze hebben verstand van de regels, wij niet. Maar samen komen we er vast wel uit."  
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!