Nieuws

Grote groep jongeren op illegaal feest steekt politiewagen in brand

De plek van het feest. Foto via Instagram wijkagent_ede_buitengebied
De plek van het feest. Foto via Instagram wijkagent_ede_buitengebied
DE KLOMP - Een verjaardagsfeest in De Klomp (gemeente Ede) kwam in de nacht van zaterdag op zondag abrupt ten einde toen agenten het terrein met geweld schoon moesten vegen. Zo'n 130 tot 150 jongeren vierden illegaal feest. Enkelen staken vervolgens een politievoertuig in brand.
De politie ging even voor 1.00 uur richting het verjaardagsfeest aan de Griftweg. "Het feest liep dusdanig uit de hand, waardoor het een hele andere dimensie kreeg", schrijft wijkagent Andries Boerendans op Instagram.

'Uitbundig feesten'

Even daarvoor kreeg de politie meldingen over de bijeenkomst. "Toen collega’s daar gingen kijken, bleek dat een menigte van ongeveer 130-150 jongeren uitbundig aan het feesten was. Zo’n beetje alle denkbare coronaregels werden hierbij met voeten getreden."
Tekst gaat onder de foto verder.
Foto via Instagram wijkagent_ede_buitengebied
Foto via Instagram wijkagent_ede_buitengebied
Van de agenten mochten de jongeren het terrein rustig verlaten, maar de sfeer sloeg om. Eén van de politievoertuigen moest er vervolgens aan geloven. Daarom werd besloten het terrein schoon te vegen. "Hierbij moest ook geweld worden gebruikt", schrijft Boerendans. Desalniettemin werden geen aanhoudingen verricht.

'Gebruik je verstand'

De wijkagent schrijft verder: "Het is werkelijk onbegrijpelijk om te zien dat op deze manier met de regels omtrent het coronavirus wordt omgegaan. En dan hebben we het nog niet gehad over hoe er dan op de beëindiging van een dergelijk ‘feest’ wordt gereageerd. Mensen, gebruik toch je gezonde verstand!"
De schade aan de politiewagen bleef beperkt. Maar de achterbumper moet zeker vervangen worden, besluit de wijkagent.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!