Nieuws

Bronckhorst houdt de nul: geen coronaboetes

Boa's in gesprek om coronaregels.
Boa's in gesprek om coronaregels. © Omroep Gelderland
BRONKHORST - De teller voor boetes voor overtredingen van de coronaregels in de gemeente Bronckhorst staat nog steeds op nul. Dat zei burgemeester Marianne Besselink van de gemeente Bronckhorst zaterdagochtend in een vraaggesprek op Radio Ideaal.
Besselink zei de de indruk te hebben dat het goed gaat. "Er is ook wat meer vrijheid en de levendigheid komt terug in de kernen". Uitdaging voor deze zomer is wat haar betreft het goed in acht blijven nemen van de 1,5-metermaatregel. 

Rustige tijd voor kinderburgemeester

Ook jeugdburgemeester Kjeld Kempers was te gast. Omdat dit jaar veel activiteiten niet doorgaan heeft hij het rustig. Bronckhorst werkt daarom vanaf november met een jeugdburgemeester en een loco-jeugdburgemeester, zodat Kjeld nog meer activiteiten kan bijwonen.
Door corona zag hij zijn idee voor prikkelarme uurtjes tijdens kermissen van de planning verdwijnen, omdat de kermissen in de gemeente dit jaar niet doorgaan. Hij had samen met de gemeente Bronckhorst al een gesprek met kermisexploitanten gevoerd hierover.

Tot rust komen

Burgemeester Besselink zei te hopen dat mensen de komende weken een beetje tot rust kunnen komen en kunnen genieten van de vakantieperiode.
Kjeld riep alle kinderen in de gemeente Bronckhorst op om lol te maken en te blijven afspreken. "Maar houd wel die 1,5 meter afstand met elkaar, omdat het zo beter gaat", was zij boodschap.