Nieuws

Keolis-medewerkers in actie tegen intrekken OV-concessie Veluwe

Op de Veluwe rijdt personeel van Keolis onder de naam Syntus.
Op de Veluwe rijdt personeel van Keolis onder de naam Syntus. © Omroep Gelderland
APELDOORN - Het personeel van vervoerder Keolis gaat zaterdag actievoeren tegen het besluit van de provincies Gelderland, Overijssel en Flevoland om de OV-concessie voor onder andere de Veluwe in te trekken na gesjoemel. Ze gaan 10.000 flyers uitdelen aan reizigers op de Veluwse stations en in de binnenstad van Apeldoorn.
Het intrekken van de vergunning is bij het personeel van Keolis, dat op de Veluwe onder de naam Syntus rijdt, ingeslagen als een bom. De medewerkers vinden 'de straf buiten proporties' en vrezen dat er banen op het spel komen te staan.
Tekst loopt verder onder de video: 
Keolis-medewerkers in actie tegen intrekken OV-concessie Veluwe
Een aantal Keolis-chauffeurs schreef brieven aan de provincie Gelderland: "Ik wil het niet goedpraten, maar omdat een persoon binnen het bedrijf een grove fout heeft gemaakt, moeten alle medewerkers, chauffeurs en reizigers daar onder lijden? In ieder bedrijf worden fouten gemaakt". 

Ruim 1200 handtekeningen

De medewerkers van Keolis hebben inmiddels ruim 1200 handtekeningen tegen het intrekken van de concessie opgehaald. Die handtekeningen overhandigen ze maandag aan gedeputeerde Jan van der Meer van Gelderland en gedeputeerde Bert Boerman van Overijssel overhandigen. Van der Meer zei eerder het intrekken van de concessie een harde klap voor de werknemers te vinden, maar: "Voor het rijdend personeel is het zo geregeld dat als een ander bedrijf de concessie krijgt, ze dat personeel moeten overnemen."  

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!