Nieuws

Trekkerverbod bij demonstraties in Nijmegen van tafel

Trekkerverbod bij demonstraties in Nijmegen van tafel.
Trekkerverbod bij demonstraties in Nijmegen van tafel. © ANP
NIJMEGEN - Het verbod op het demonstreren met landbouwvoertuigen in Nijmegen wordt vooralsnog niet verlengd. Dat heeft burgemeester Hubert Bruls vrijdag besloten.
Als de omstandigheden er volgende week om vragen, worden nieuwe maatregelen genomen. Het verbod dat zaterdag was ingesteld loopt maandag af.

Boeren wilden Keizer Karelplein bezetten

Bruls vaardigde het 'trekkersverbod' zaterdag uit, nadat demonstrerende boeren in de week daarvoor tweemaal hadden geprobeerd om het Keizer Karelplein in de stad te bezetten.
Ook wilden ze met een stoet trekkers naar het huis van 'stikstofstrijder' Johan Vollenbroek rijden. Uiteindelijk kwam het tot een ontmoeting tussen Vollenbroek en boeren in Lent.
De veiligheidsregio IJsselland besloot donderdag om een verbod op het demonstreren met landbouwvoertuigen ook niet te verlengen. Maar de regio kondigde meteen aan dat er opgetreden zal worden tegen wilde acties en blokkades van snelwegen en gebouwen.
Bruls heeft die voorwaarden niet gesteld, aangezien in Nijmegen altijd al geldt dat een demonstratie tijdig gemeld en overlegd moet worden, zegt zijn woordvoerder.

Woensdag actiedag

Boerenprotestgroep Farmers Defence Force heeft volgende week woensdag uitgeroepen tot actiedag, omdat boeren boos zijn op Landbouwminister Carola Schouten.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!