Nieuws

Filmtheaters Lux, Focus en Gigant krijgen coronasteun

Lux in Nijmegen.
Lux in Nijmegen. © Google Street View
NIJMEGEN - Het Filmfonds heeft in totaal 4,6 miljoen euro verdeeld onder filmtheaters die financiële steun voor de coronaperiode hadden aangevraagd. Daaronder zijn filmtheater Lux in Nijmegen, Focus in Arnhem en Gigant in Apeldoorn.
De bijdrage uit het Filmfonds voor Lux in Nijmegen is van de drie Gelderse filmhuizen het grootst: 400.000 euro. Focus krijgt 181.000 euro. Gigant ontvangt bijna 86.000 euro.
Het Filmfonds heeft totaal 26 aanvragen toegekend. Het steunbedrag wordt opgebracht door het Filmfonds en het ministerie van OCW, maakte het fonds vrijdag bekend.

Met terugwerkende kracht

Het geld is bedoeld om de filmtheaters te compenseren voor de periode dat zij hun deuren moesten sluiten door de coronacrisis. De financiële steun is dus met terugwerkende kracht.
Gemeenten waar de theaters staan, hebben aangegeven hoeveel zij bijdragen aan de financiële problemen van de theaters. Daarna matchte het Filmfonds het bedrag voor zover mogelijk.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!