Instellingen

Oost Gelre staat 'coronaproof' openluchttheater tijdelijk toe in Lichtenvoorde

Mede-initiatiefnemer Luuk Domhof (rechts) op de plek van de Timp drive-inn in Lichtenvoorde, waar ook het openluchttheater komt.
Mede-initiatiefnemer Luuk Domhof (rechts) op de plek van de Timp drive-inn in Lichtenvoorde, waar ook het openluchttheater komt. © Omroep Gelderland.

LICHTENVOORDE - Oost Gelre houdt de naam als evenementengemeente hoog door een tijdelijk openluchttheater toe te staan naast de Timp drive-inn in Lichtenvoorde, achter het gebouw van tafeltennisvereniging Litac. Als gevolg van de coronacrisis worden de organisatoren van evenementen zwaar getroffen.

"Door de corona en het wegvallen van inkomsten beleven de evenementenbedrijven zware tijden en dan is dit nog iets", zegt wethouder Marieke Frank van Oost Gelre over het openluchttheater, langs de N18 bij de afslag Lichtenvoorde-Zuid.

Een tijdelijk podium met licht en geluid voor optredens en voorstellingen, aangevraagd door Frontline, Anja Onstenk, Eventbar, Peertof, Harmat en de Timp. De optredens duren tot 23 uur, uiterlijk een uur later wordt het theater gesloten.

Coronaproof

Er komen alleen zitplaatsen, geen staanplaatsen. Alcohol wordt mogelijk alleen 's avonds geschonken en dan een half uur voor aanvang van de voorstelling. Tijdens de optredens gaat de biertap dicht. "Het theater wordt coronaproof ingericht", aldus Frank.

De bestemming op het terrein is agrarisch, maar het college van B en W wil de evenementenbranche tegemoet komen. Met het oog op de omwonenden - het eerste huis ligt op 75 meter afstand van het theater - wordt de vergunning gekoppeld aan die van de Timp drive-inn (van donderdag tot en met zondag). Dat betekent een tijdelijke vergunning tot 1 september en de initiatiefnemers moeten de buurt erbij betrekken met het oog op eventuele klachten over geluidsoverlast.

Oost Gelre benadrukt dat het om een uitzondering gaat omdat het crisistijd is. Normaliter zou zo'n theater een plek moeten krijgen op de Besselinkschans, het evenemententerrein van de gemeente. Maar dat zou door de te betalen huur aan derden een te hoog kostenplaatje met zich meebrengen voor de initiatiefnemers.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!