Nieuws

Niet doorgaan Zwarte Cross strop voor tijdelijke campings

Niet doorgaan Zwarte Cross strop voor tijdelijke campings.
Niet doorgaan Zwarte Cross strop voor tijdelijke campings. © Omroep Gelderland
LICHTENVOORDE - Dat de afgelasting van de Zwarte Cross in Lichtenvoorde een flinke tik voor de regio is, is wel duidelijk. Maar voor een aantal tijdelijke campings, die alleen tijdens de Zwarte Cross open zijn, pakt het niet doorgaan van het mega-evenement helemaal verkeerd uit.
Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.
Niet doorgaan Zwarte Cross strop voor tijdelijke campings
Waar de ene tijdelijke campinghouder een leuk weekend aan zich voorbij ziet gaan, raakt de andere door het uitblijven van de kampeerinkomsten in financiële nood.
Rijvereniging PSV in den Bosch in Lichtenvoorde dacht drie jaar geleden een welkome inkomstenbron te hebben gevonden met een tijdelijke camping op het oefenterrein van de paardensportvereniging. Dat ging ook twee jaar prima, maar dit jaar ontbreken de kampeergelden en de bar-inkomsten.
Foto: Omroep Gelderland
Volgens bestuurslid Ilona Hendriks (foto) van PSV in den Bosch heeft de club wel een eenmalige uitkering van 4000 euro gekregen voor de gederfde inkomsten, maar is dat geld een druppel op een gloeiende plaat.
De rijvereniging wil graag laagdrempelig zijn, maar zag een aantal jaren geleden het aantal leden teruglopen, terwijl de kosten voor bijvoorbeeld instructeurs gewoon doorliepen. De tijdelijke Zwarte Cross camping had uitkomst moeten bieden, maar omdat die dit jaar niet doorgaat, vreest Hendriks voor de toekomst van haar vereniging.
De gemeente Oost Gelre zal streng handhaven mocht er toch gekampeerd worden. "Iedereen is welkom om een mooie weekend te hebben op de campings", verklaart burgemeester Annette Bronsvoort.
"Maar geen Zwarte Cross, dan ook geen campings die de boeren normaal organiseren. Het is wel een vreemd gevoel, want dit is normaal het weekend waarin Lichtenvoorde tot bloei komt. De wegen zijn leeg, anders zouden nu de files beginnen. We zijn wel  een beetje van slag dat dit evenement niet door gaat."