Nieuws

Half jaar na heropening is restaurant in Twello failliet verklaard

Bistro Pub De Patron in Twello.
Bistro Pub De Patron in Twello. © Omroep Gelderland
TWELLO - Bistro Pub de Patron in Twello is door de rechtbank in Zutphen failliet verklaard. De horecazaak aan de Kerklaan opende begin dit jaar de deuren, nadat het vorige restaurant in 2018 volledig werd verwoest door een grote brand.
Volgens curator Frank Feenstra verliezen zo'n twintig medewerkers hun baan. Of het faillissement een gevolg is van de coronacrisis kan hij nog niet zeggen. "Dat wordt nog onderzocht." 

Grote brand

Mark Daley, uitbater van het restaurant, zag zijn vorige restaurant De Vier Seizoenen in het voorjaar van 2018 in vlammen opgaan. Onder een nieuwe naam, De Patron, opende hij begin dit jaar na een grote renovatie de deuren. 
Op de website van de horecazaak wordt over het faillissement nog niets vermeld, wel wordt duidelijk dat het restaurant voorlopig dicht zit. "I.v.m. de coronacrisis hebben wij besloten onze Bistro en Pub voor twee maanden te sluiten. Houd de website en onze Facebookpagina in de gaten voor meer informatie."

Doorstart

Volgens de curator is het zeer waarschijnlijk dat het restaurant in de toekomst een doorstart maakt. "Er hebben zich al verschillende mensen gemeld. Dus ik ga ervan uit dat er een nieuwe uitbater gevonden wordt, maar dat is in de coronacrisis wel lastig."

Zie ook: