Nieuws

Nelly en Evert zijn 65 jaar getrouwd

Nelly en Evert zijn 65 jaar getrouwd.
Nelly en Evert zijn 65 jaar getrouwd. © LOEmedia
ELBURG - Evert Schaftenaar en Nelly Strijbos waren woensdag 65 jaar getrouwd. De burgemeester van Elburg kwam het echtpaar feliciteren met deze bijzondere mijlpaal.
Sinds januari 2019 woont het echtpaar in verzorgingshuis Mariposa, nadat ze ruim 50 jaar op ’t Harde aan de Zandsteenstraat gewoond hebben. Omdat meneer Schaftenaar militair was, opgeklommen van adjudant tot kapitein veldartillerie, kwamen ze naar ’t Harde.
Het echtpaar heeft een dochter en een zoon en een schoondochter en schoonzoon, vijf kleinkinderen en ze zijn de trotse overgrootouders van vier achterkleinkinderen. Ze tellen hun zegeningen dat ze al zo lang bij elkaar mochten blijven.
Ondanks hun hoge leeftijd zijn beiden nog in redelijk goede gezondheid, hoewel mevrouw Strijbos in 2018 een hartoperatie moest ondergaan, waar ze doorheen gekomen is. Meneer heeft de ziekte van Alzheimer, maar hij kan nog veel en gelukkig helpt zijn vrouw hem overal aan herinneren.

Hondje Timmie

Ze hebben het ongelooflijk naar hun zin in Mariposa, waar ze het enige hondje van het tehuis bezitten, een Maltezer leeuwtje Timmie, die meneer iedere dag nog zelf uitlaat.