Nieuws

Rechter: man sloeg zijn zwangere vrouw in hoop op miskraam

De man sloeg zijn zwangere vrouw meerdere keren in de buik. Foto ter illustratie: Pixabay
De man sloeg zijn zwangere vrouw meerdere keren in de buik. Foto ter illustratie: Pixabay
Een 41-jarige Arnhemmer is woensdag veroordeeld voor het mishandelen van zijn zwangere vrouw. De rechtbank legde hem 150 dagen celstraf op, waarvan 137 dagen voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar. Ook moet hij zijn vrouw 1500 euro schadevergoeding betalen, zich laten behandelen en mag hij geen alcohol drinken.
Op 22 maart sloeg de man zijn zwangere vrouw meerdere keren in de buik en tegen haar rug. Ook schopte en sloeg hij de vrouw in haar gezicht, hij kneep haar keel dicht en beet haar.
Volgens de rechtbank heeft de Arnhemmer zijn vrouw toegetakeld in de hoop dat de vrouw een miskraam zou krijgen. De mishandeling gebeurde in het bijzijn van kinderen van het gezin.

Zwanger van een ander

De rechtbank houdt rekening met de 'zeer gecompliceerde privésituatie' van de man en vrouw. Ze bleek zwanger van een andere man en de veroordeelde en de vrouw woonden toentertijd nog in hetzelfde huis.
De man laat zich momenteel behandelen, reden voor de rechtbank de eis van het Openbaar Ministerie te volgen. Voorts zijn de vrouw en de man met elkaar in gesprek over de zorg voor de kinderen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!