Nieuws

Man (31) uit Wijchen krijgt werkstraf voor dodelijk motorongeluk op brug

De plek van het ongeval.
De plek van het ongeval. © Luuk Merkus/Persbureau Heitink
NEDERASSELT - Een 31-jarige man uit Wijchen is woensdag veroordeeld tot 80 uur werkstraf en een rijontzegging, omdat door zijn schuld een verkeersongeval is ontstaan waaraan een 34-jarige dorpsgenoot is overleden.
Het ongeluk gebeurde op 18 september 2018 op de John S. Thompsonburg in Nederasselt. De Wijchenaar en het slachtoffer reden vanaf een vriend achter elkaar naar huis. Op de brug botste de man met zijn auto tegen de achterkant van de motor van het slachtoffer.

Slachtoffer kwam onder de auto

Uit onderzoek blijkt dat het slachtoffer zeer waarschijnlijk geremd heeft op het moment van de botsing. Hij kwam ten val, werd onder de auto aangetroffen en overleed aan zijn verwondingen.
Volgens de rechtbank is de 31-jarige man onvoorzichtig en onoplettend geweest in het verkeer en daardoor schuldig aan het ongeluk. Hij reed te hard, richtte zijn aandacht onvoldoende op de weg en hield te weinig afstand. Volgens het Openbaar Ministerie was hij achter het stuur bezig geweest met zijn mobieltje.
Naast de werkstraf kreeg hij een rijontzegging van 12 maanden, waarvan 8 maanden voorwaardelijk.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!